Menu Sluiten

Nederland Verslaat Cuba in Openingswedstrijd 2023 World Baseball Classic; Panamese Outfielder Maakt Opvallende Vangst

baseball

In de openingswedstrijd van de 2023 World Baseball Classic heeft Nederland met 4-2 gewonnen van Cuba. De wedstrijd werd gespeeld in het Estadio Nacional Rod Carew in Panama-Stad. Het was een spannende wedstrijd waarin Nederland uiteindelijk aan het langste eind trok.

De Nederlandse ploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste inning al twee punten te scoren. Cuba wist echter in de derde inning langszij te komen en de wedstrijd leek lange tijd gelijk op te gaan. In de zevende inning wist Nederland echter weer op voorsprong te komen en die voorsprong gaven ze niet meer uit handen.

Een opvallend moment in de wedstrijd was de spectaculaire vangst van de Panamese outfielder Carlos Lee in de vijfde inning. Hij dook met gestrekte arm de lucht in en wist zo een zekere homerun van een Cubaanse slagman te voorkomen. De beelden van de vangst gingen al snel viraal op social media en worden nu al bestempeld als een van de beste vangsten ooit op de World Baseball Classic.

Nederland is na deze overwinning goed begonnen aan het toernooi, maar het is nog een lange weg naar de finale. De volgende wedstrijd van Nederland is tegen Puerto Rico, terwijl Cuba het opneemt tegen Japan. Beide wedstrijden worden gespeeld op 9 maart en beloven weer veel spektakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *