Menu Sluiten

Nederland Blokkeert Export Van Geavanceerde Chip Printers Naar China

printer

De Nederlandse overheid heeft besloten om de export van geavanceerde chip printers naar China te blokkeren. De beslissing komt voort uit zorgen over het mogelijke gebruik van deze printers voor militaire doeleinden in China.

De printers, die worden geproduceerd door Nederlandse bedrijven, zijn in staat om zeer geavanceerde chips te produceren die gebruikt kunnen worden voor onder meer geavanceerde wapensystemen en rakettechnologie. De Nederlandse regering wil voorkomen dat deze technologie in verkeerde handen terechtkomt en heeft daarom besloten om de export naar China te blokkeren.

De beslissing van Nederland volgt op soortgelijke maatregelen die zijn genomen door andere westerse landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De exportrestricties maken deel uit van een bredere inspanning om de verspreiding van geavanceerde technologieën die voor militaire doeleinden gebruikt kunnen worden, te beperken.

Nederland zal nu de export van deze chip printers naar China beperken en de naleving van deze beperkingen controleren. Bedrijven die deze printers willen exporteren, moeten hiervoor eerst toestemming vragen aan de Nederlandse overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *