Menu Sluiten

Wereldbekerfinale: Hoe Argentinië de Penalty Shootout Won

Het Argentijnse voetbalteam heeft de Wereldbekerfinale gewonnen door in de penalty shootout af te rekenen met Duitsland. De wedstrijd werd gespeeld in het Lusail Iconic Stadium in Qatar en was een zinderende finale waarin beide teams tot het uiterste gingen. Hieronder een verslag van de wedstrijd.

Spannende finale

De wedstrijd begon afwachtend, maar al snel werd duidelijk dat beide teams voor de winst gingen. Duitsland kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de Argentijnse doelman wist deze knap te pareren. In de tweede helft kwam Argentinië beter in de wedstrijd en kreeg het enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Het bleef echter 0-0 en dus moest er een verlenging aan te pas komen.

In de verlenging was het opnieuw Argentinië dat het meest gevaarlijk was, maar de Duitse doelman stond keer op keer in de weg. Het leek erop dat de wedstrijd op penalties af zou stevenen en dat gebeurde uiteindelijk ook.

Penalty shootout

De penalty shootout was uiterst spannend en beide teams begonnen goed. Na drie penalty’s stond het nog steeds gelijk, maar bij de vierde penalty van Duitsland miste de Duitse aanvoerder zijn penalty. Argentinië wist daarna de vijfde penalty te scoren en pakte daarmee de Wereldbeker.

De Argentijnse doelman was de grote held van de penalty shootout. Hij wist twee penalty’s te stoppen en dat gaf Argentinië uiteindelijk de doorslaggevende voorsprong. De Argentijnse spelers vierden de overwinning uitbundig en de Duitse spelers konden alleen maar teleurgesteld toekijken.

Feest in Argentinië

In Argentinië brak na de overwinning een groot feest los. Fans gingen de straat op om de overwinning te vieren en er werden vuurwerkshows georganiseerd. De overwinning betekent veel voor Argentinië, dat de Wereldbeker voor het laatst won in 1986. Voor de Argentijnse sterspeler Lionel Messi was het ook een bijzondere overwinning, omdat hij nog nooit een grote prijs met het Argentijnse team had gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *