Menu Sluiten

Staatsbezoek Ter Viering Van Economische Betrekkingen Tussen Nederland en Slowakije

bratislava

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag begonnen aan een staatsbezoek aan Slowakije. Het doel van het bezoek is om de economische relaties tussen de twee landen te vieren en verder te versterken.

De koning en koningin werden verwelkomd door de Slowaakse president Zuzana Čaputová en haar man tijdens een ceremonie op het presidentieel paleis in Bratislava. Daarna volgde een ontmoeting tussen beide staatshoofden, waarbij diverse onderwerpen werden besproken, waaronder de handelsbetrekkingen tussen de landen.

Nederland en Slowakije onderhouden al jaren goede economische betrekkingen. Nederlandse bedrijven zijn actief in verschillende sectoren in Slowakije, waaronder de chemische industrie, de voedselverwerkingsindustrie en de technologiebranche. Het bezoek van de koning en koningin biedt de gelegenheid om deze banden verder te versterken en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

Naast economische samenwerking zal het staatsbezoek ook aandacht besteden aan andere onderwerpen, zoals cultuur en duurzaamheid. Zo zal er onder meer een bezoek worden gebracht aan een innovatief windmolenpark en een ontmoeting met Nederlandse en Slowaakse kunstenaars.

Het staatsbezoek duurt tot en met donderdag en zal verschillende steden in Slowakije aandoen. De koning en koningin worden tijdens hun reis vergezeld door een delegatie van Nederlandse bedrijven en instellingen, waaronder het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *