Menu Sluiten

Steeds meer inbraken in de zomermaanden

In de zomermaanden lijken de kwaden uit hun winterslaap te komen. Bij meer dan honderd gemeenten neemt het aantal inbraken toe. De grootste stijging is te zien in de kleinere gemeentes. Hoe beveilig jij je huis eigenlijk tegen inbraken? In dit artikel lees je 5 tips om de kans op inbraken te verkleinen.

Bestel raamfolie

Een raamfolie ontmoedigt inbrekers om jouw spullen mee te nemen. Een bijkomend voordeel is dat je een hoop schade in huis voorkomt. Mocht de ruit toch breken dan blijven de scherven dankzij de vastgeplakte raamfolie bij elkaar. Met een raamfolie kan je wel gewoon van binnen naar buiten kijken. Door raamfolie te bestellen creëer je meer veiligheid in huis!

Geef inbrekers niet de aanleiding om te stelen

De bovenstaande kop is veelzeggend: maak het voor inbrekers niet te makkelijk. Leg de meest waardevolle apparatuur uit het zicht. Ook als je heel even weg bent is het raadzaam om de deuren te sluiten als je het huis uit gaat. Hou de verlichting ook aan, zodat inbrekers het vermoeden krijgen dat er ‘beweging’ in het huis is. Zo merk je niets van het stijgende aantal inbraken in ons land!

Neem een hond!

Ben je een hondenliefhebber? Een hond neem je natuurlijk omdat je een dierenliefhebber bent, maar deze huisdier krijgt ook snel in de gaten als er onraad is. Indien je liever geen hond wilt nemen zijn de bordjes ‘pas op voor honden’ slim om te kopen. Dit werkt lekker schrikwekkend!

Plaats camera’s in het zicht

Tot slot is het aan te raden om camera’s te plaatsen. Door ze juist in het zicht te plaatsen heeft het een afschrikwekkende werking. Tegenwoordig heb je ook IP-camera’s. Dit zijn camera’s die werken via internet, waardoor je de beelden waar ook ter wereld kan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *