Menu Sluiten

Binnenkort op vakantie? 3 tips als je rondtrekt door de natuur

Een goede vakantie vergt een goede voorbereiding! Zeker als je besluit om rond te trekken door de natuur is een goede voorbereiding essentieel. Anders krijg je last van veel stress, wat eigenlijk niet bij een vakantie hoort. In dit artikel lees je daarom 3 tips als je rond gaat trekken door de natuur.

1.)   Wat neem je mee op reis?

Als je rondtrekt door de natuur moet je goed weten hoe je je redt als je je een keer verdwaalt. Neem bijvoorbeeld lichte voeding mee waar veel calorieën inzit. Neem ook chloortabletten mee, zodat het water uit de rivieren drinkbaar wordt.

Hoe zorg je voor onderdak? Kies voor een tent en onderzeil en neem slaapzakken mee. Indien het buiten vaak regenachtig is is het slim om te kiezen voor een synthetische slaapzak. Is het warm buiten? Dan is een wollen slaapzak verstandiger.

2.)   Hoe pak je je tas in?

Neem ten eerste zoveel mogelijk waardevolle spullen mee in de handbagage. Nog steeds worden miljoenen tassen op de luchthavens kwijtgeraakt. Je hebt niet altijd zicht op je ruimbagage, waardoor het verstandig is om deze spullen zoveel mogelijk in je handbagage te stoppen.

Verder is het aan te raden om een adapter te kopen. Vaak wordt dit vergeten. Veel landen hebben een andere stopcontact dan Nederland. Door te googelen op ‘overzicht wereldstekker land’ krijg je een handig overzicht per land, zodat je weet welke wereldstekker je moet kiezen.

Wat ook slim is voor je kleding: vouw je kleding niet op, maar kies er voor om het te rollen! Hierdoor bespaar je ontzettend veel ruimte.

3.)   Bescherm jezelf tegen alle weersomstandigheden

De laatste tip is wellicht een dooddoener voor je, maar bescherm je echt tegen alle weersomstandigheden. Hou altijd in gedachte waar de bewoonde wereld is. Indien het echt stormachtig is kan je veel beter in een auto schuilen dan onder een boom. De carrosserie van metaal geleid de elektriciteit, waardoor je lekker veilig zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *