Menu Sluiten

Praktische route tips voor een rondreis door Vietnam

Praktische route tips voor een rondreis door Vietnam

Vietnam is een heel geschikt land voor een mooie rondreis. Maar waar begin je? En wat is de meest logische volgorde om aan te houden? Veel vragen die onlosmakelijk verbonden zijn met het plannen van een rondreis. Je wilt immers zo min mogelijk kostbare tijd verspillen aan reizen als je eenmaal in het land van bestemming bent. Het aanhouden van een praktische route betekent namelijk dat je meer tijd overhoudt voor het bezoeken van bijzondere plekjes. En die zijn er in Zuidoost-Azië gelukkig in overvloed!

Kies Hanoi als start van jouw Vietnam rondreis

Hanoi ligt in het zuidelijke deel van Vietnam. Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 14 uur naar deze bestemming. Vliegtickets naar het zuiden van dit land zijn ook nog eens aanzienlijk goedkoper. Vanuit Hanoi kun je direct beginnen met het bezoeken van bijzondere bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City, dat bekend staat als Saigon. Zeker als je een liefhebber bent van cultuur en historie zit je hier goed. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Militair Historisch Museum of het mausoleum van de vroegere president. Het monument ter ere van de president kun je hier ook bewonderen.

Nadat je Ho Chi Minh in je hart hebt gesloten, kun je het beste doorreizen naar Halong Bay. Dit moet je echt gezien hebben voordat je het zuidelijke deel van Vietnam verlaat. De baai is heel fotogeniek. Dat komt mede door de imposante kalkrotsen die hoog boven het water uittorenen. Halong Bay is ook een hele fijne bestemming voor een dagje watersport. Het water is bij uitstek geschikt om in te kanoën of kajakken. Onderweg geniet je van schilderachtige landschappen en verlaten stranden.

Nationaal Park Ba Be in de Karstbergen

Terwijl je langzaam afzakt naar beneden, zou je echt even tijd vrij moeten maken voor een bezoek aan Ba Be. Dit natuurpark bezit een groot zoetwatermeer dat zich heel goed leent voor een middagje zwemmen of luieren. Ba Be is omgeven door groen. In het park spot je overigens ook heel makkelijk diverse vogelsoorten en andere dieren. Als je zin hebt in een sportieve onderneming, dan kun je er tevens voor kiezen om een grot wandeling te maken.

Hoewel het hier heerlijk is, gaat jouw Vietnam rondreis natuurlijk verder. Na jouw bezoek aan Ba Be, ligt de volgende bijzondere plek alweer op je te wachten. In Hoi An maak je namelijk kennis met het authentieke Vietnam. Het kleine stadje ademt één en al romantiek uit. Het oude centrum kenmerkt zich door smalle straatjes die in de avonduren verlicht worden met lampionnen. Een perfect uitstapje om even lekker bij te komen van al het moois dat Zuidoost-Azië te bieden heeft.

Dit moet je niet vergeten voor jouw Vietnam rondreis

Tussen al dit moois door, willen we je ook even attenderen op wat andere belangrijke zaken. Namelijk het aanvragen van een visum. Deze is namelijk verplicht. Een visum voor Vietnam bestel je eenvoudig vooraf online. Het e-visum bewaar je bij je andere reisdocumenten zoals je paspoort en je vliegticket. Nadat je jouw bestelling hebt voltooid, ontvang je het Vietnam visum direct in je mailbox. Wel zo handig natuurlijk. Met dit visum mag je 30 dagen in Vietnam verblijven.

Varen op de Mekong Delta

Je hebt deze rivier vast al wel ergens door het landschap zien kronkelen. De Mekong Delta leent zich heel goed voor een prachtige boottocht. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten, maar je kunt ook één van de vele kleine eilandjes bezoeken. Je lijkt hier van alles en iedereen verlaten. De eilanden worden bewoond door de lokale bevolking. Ze zullen je vriendelijk ontvangen en vaak mag je ook nog een hapje mee eten. De Mekong Delta staat ook bekend om zijn drijvende markt. Een bezoek aan deze markt met bootjes mag je dan ook zeker niet overslaan tijdens jouw Vietnam rondreis.

Dichtbij liggen ook de stranden van Phu Quoc. Je vindt ze op het gelijknamige eiland. Phu Quoc is een eiland zoals we ons dat in onze gedachten voorstellen. Wuivende palmbomen, wit zand én een kristalheldere zee. Een perfecte eindbestemming om jouw rondreis door Zuidoost-Azië in stijl af te sluiten. Hier kun je bijkomen van al het moois dat je hebt beleeft, en uitrusten voor jouw reis terug naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *