Menu Sluiten

Hoeveel GB mobiel internet heb je nodig?

Bij het selecteren van een nieuw abonnement kun je uit een groot aantal internetbundels kiezen. Veel mensen hebben echter geen benul hoeveel internet bepaalde functionaliteiten gebruiken, waardoor zij niet goed kunnen inschatten hoeveel GB internet zij écht nodig hebben. Misschien is 2GB internet wel helemaal niet genoeg en kun je beter kiezen voor een sim only met onbeperkt internet.

Video’s kijken

Het kijken van video’s kan ervoor zorgen dat je internet bundel snel leegloopt. Hoe snel dat is, hangt af van de kwaliteit van de video. Zo verbruikt een 4K video een stuk meer MB’s dan een HD video. Om een indicatie te geven van het aantal MB per seconde kun je rekening houden met 5 tot 10MB per seconde bij het kijken van 4K video’s. Daardoor kun je binnen een uur al snel zo’n 10GB of meer verbruiken. Als je regelmatig 4K video’s kijkt tijdens het reizen is een bundel met onbeperkt internet dus geen luxe. Om het verbruik te verminderen kun je ook de kwaliteit verminderen. Dit zal het verbruik aanzienlijk doen afnemen.

Surfen op het internet

Voor het surfen op het internet is het lastiger om te zeggen hoeveel dit verbruikt. Dit komt omdat iedere pagina verschilt in bestandsgrootte. Sommige pagina’s zijn minder dan 1 MB en sommige zijn 10MB. Je kunt er van uitgaan dat één minuut surfen ongeveer 2,5 tot 5MB per minuut verbruikt. In het minst gunstigste geval kan je dus ongeveer 3,5 uur internetten met 1GB.

Whatsappen

WhatsApp gebruikt erg weinig internet. Voor het versturen van tekst berichten zal je daarom genoeg hebben met 1GB per maand. Maar het versturen en ontvangen van afbeeldingen, video’s en audiobestanden kost meer data. Een foto van hoge kwalitatief kan al snel zo’n 20MB in beslag nemen. Laat staan een video in 4K kwaliteit. Bij de keuze voor een bundel zal je dus rekening moeten houden met de dingen die je uitvoert op je telefoon. Met een onbeperkte databundel weet je zeker dat je altijd voldoende data hebt om zorgeloos te blijven internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *