Menu Sluiten

Je IP-adres verbergen op het internet, op deze manier kan het!

Er zijn talloze redenen waarom je het IP-adres van je computer of telefoon wilt verbergen voor anderen. Wanneer je graag films downloadt kan dat een goede reden zijn om je IP-adres te verbergen. Maar ook je privacy kan een reden zijn om je IP te verbergen. In dit artikel maken wij duidelijk op welke manier je jouw IP kan verbergen voor anderen.

Hoe wordt je IP-adres vastgesteld?

Een Internet Protocol Adres, ook wel IP-adres genoemd, is een adres waarmee ieder device binnen een netwerk herkend kan worden. Je kunt het vergelijken met reguliere adressen voor woningen. Je IP-adres wordt gebaseerd op je locatie. Een IP-adres in Nederland zal er daarom anders uit zien dan een IP adres in Duitsland. Maar zelfs binnen Nederland en soms zelf binnen regio’s kan een IP-adres verschillen. Daardoor is het voor anderen te achterhalen vanaf welke locatie je actief bent.

Je IP-adres veranderen dankzij een VPN

We gaven eerder al aan dat er verschillende redenen zijn om je IP-adres te verbergen voor anderen. Gelukkig is het veranderen van je IP-adres via een VPN zo gedaan. Door een VPN te nemen kun je verbinding maken met een versleutelde server. Doordat de verbinding tussen jouw device en de VPN-server versleuteld is, kunnen anderen de data niet bekijken. Zij zien dus enkel de gegevens VPN-server. Ook je IP-adres verandert naar die van de VPN-server. Daardoor kun je ongestoord downloaden en hoef je niet bang te zijn dat iemand erachter komt dat jij het bent. Bij de keuze voor een VPN aanbieder dien je wel te letten op de regelgeving waaronder de aanbieder valt. In sommige landen is het namelijk verplicht om bepaalde gegevens te delen met de overheid of andere instanties. Je kunt beter voor een land zonder verplichtingen kiezen, zoals Roemenië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *