Menu Sluiten

Wat is de toegevoegde waarde van een prepaid simkaart?

De mobiele prepaid simkaart; steeds minder Nederlanders gebruiken ze. In 2016 had een derde van de Nederlanders nog een prepaid simkaart. Met name in de leeftijdsgroep 25 tot en met 40 jaar raakt de prepaid simkaart uit de gratie. Steeds meer Nederlanders zijn overgestapt naar een sim only abonnement. Toch is een prepaid simkaart in bepaalde gevallen voordelig. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Voor de kleine gebruiker

Maak je weinig gebruik van je mobiele telefoon? Dan is een prepaid simkaart in sommige gevallen voordelig. Het grote voordeel hierbij is dat je vooraf betaalt je voor je verbruik, in plaats van dat er maandelijks geld van je rekening wordt afgeschreven. Maak wel zo nu en dan gebruik van je telefoon, want anders sluit je mobiele provider je simkaart en krijg je een nieuwe telefoonnummer.

Indien je buiten de Europese Unie bent

Ben je momenteel buiten de Europese Unie actief? Dan mogen de telefoonproviders extra kosten in rekening brengen. Zo kost het bellen vanuit Thailand 2 euro per minuut en is dit vanuit de Verenigde Staten 1 euro. Dat tikt flink aan! Met een prepaid simkaart hou je je telefoonkosten in de hand, waardoor je nooit meer kan betalen dan je van te voren hebt betaald.

Zo beperk je je telefoonkosten zo veel mogelijk

We willen allemaal onze telefoonrekening zo laag mogelijk houden. Ook als je een prepaid simkaart hebt hoef je vooraf niet te veel te betalen. Met de onderstaande tips hou je je kosten zo laag mogelijk:

  • Gebruik zo veel mogelijk wifi. Dat is immers gratis! Zo kan je ook via Whatsapp bellen, waardoor je niets hoeft te betalen.
  • Hou je verbruik goed in de gaten. Bij alle providers kan je je verbruik opvragen. Vraag even na hoe jij je verbruik kan achterhalen. Zo betaal je nooit te veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *