Menu Sluiten

Kandinsky-Schilderij, Teruggevonden Door Erfgenamen Van Holocaust-Slachtoffers, Breekt Veilingrecord Bijna $ 45 Miljoen

Een zeldzaam schilderij van de Russische kunstenaar Wassily Kandinsky, dat was teruggevonden door erfgenamen van Holocaust-slachtoffers, heeft onlangs een recordbedrag van bijna $ 45 miljoen opgebracht bij een veiling in New York. Het schilderij, titelBild mit Kreisern” (Schilderij met Cirkels), werd verkocht aan een anonieme koper tijdens een veiling bij Christie’s.

De zoektocht naar verloren kunstwerken

Het schilderij van Kandinsky was lang geleden in bezit van een Duitse kunstverzamelaar genaamd Heinrich Rieger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rieger gearresteerd en zijn kunstcollectie in beslag genomen door de nazi’s. Na de oorlog werd aangenomen dat het schilderij was verloren gegaan of vernietigd.

Het was pas in de jaren negentig dat de erfgenamen van Rieger het bestaan van het schilderij ontdekten en begonnen met de zoektocht naar hun familie-erfstuk. Het duurde tientallen jaren voordat ze het schilderij konden lokaliseren en een langdurige juridische strijd voerden om het terug te krijgen.

Een historische veiling

De veiling van “Bild mit Kreisen” was een historische gebeurtenissen. Het was de eerste keer dat het schilderij in meer dan 80 jaar in het openbaar werd getoond. De veiling trok bieders van over de hele wereld en uiteindelijk werd het schilderij verkocht voor een recordbedrag van bijna $ 45 miljoen.

De veiling trok ook de aandacht van kunstcritici en historici. Kandinsky staat bekend als een pionier van de abstracte kunst en wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw. “Bild mit Kreisen” is een van zijn meest beroemde werken en wordt beschouwd als een hoogtepunt van zijn carrière.

Een belangrijk moment voor erfgenamen van Holocaust-slachtoffers

Voor de erfgenamen van Heinrich Rieger was de veiling van “Bild mit Kreisen” een belangrijk moment. Het was een overwinning voor hen na tientallen jaren van inspanning om hun familie-erfstuk terug te krijgen. Het was ook een erkenning van de impact die de Holocaust heeft gehad op individuen en families over de hele wereld.

De veiling van “Bild mit Kreisen” toont aan dat de zoektocht naar verloren kunstwerken uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds doorgaat en dat de erfenis van de Holocaust nog steeds voelbaar is. Het schilderij van Kandinsky is niet alleen een prachtig kunstwerk, maar ook een belangrijk symbool van herstel en rechtvaardigheid.

Conclusie

De veiling van “Bild mit Kreisen” was een historisch moment in de kunstwereld en een belangrijke overwinning voor de erfgenamen van Holocaust-slachtoffers. Het schilderij van Kandinsky, dat lange tijd verloren leek te zijn gegaan, werd na tientallen jaren van inspanning teruggevonden en verkocht voor een recordbedrag. De veiling toont aan dat de zoektocht naar verloren kunstwerken uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds doorgaat en dat het belangrijk blijft om de erfenis van de Holocaust te herdenken en te eren. Het schilderij van Kandinsky zal nu een nieuw thuis vinden bij een onbekende koper, maar de impact van de veiling zal nog lang voelbaar blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *